La Foguera

Dissabte dia 18 vaig participar en La Foguera, una sèrie de xerrades per pensar l’actualitat cultural i l’àmbit digital organitzada per Escola Valenciana i Tresdeu. Em va tocar xerrar a la taula de Dones i Tecnologia, amb la Belén Ivars i la Rocío Vidal (la Gata de Schrödinger). Com que vaig compartir un munt de referències de gent a la qual crec que s’ha de mirar per pensar i actuar en aquest àmbit de “dones i tecnologia”, pues les comparteixo per ací, per si a algú/na li serveix, tot i que hi ha moltes més.

ens hem acostumat a navegar per un internet estret, de xarxes socials i camins marcats per les grans corporacions (GAFAM), però hi ha molt més camp que recórrer i que terrar que sembrar.

(Un dia escriuré sobre el viatge de redescobrir València a partir de la politització en Barcelona)

Feminismes online:

Per sort, i com passa sovint en les lluites centrals, son moltes les compis de Amèrica Llatina a qui mirar i amb les que enxarxar-se i “acuerpar-se” quan es pot.

No es específicament de gènere, però la seguretat és un tema clau a la xarxa, així que feu una ullada a security in a box. o a surveillance, self-defense o les Digital Security Guides

També es pot fer un cop d’ull a la carta de derechos digitales (inclús traduir-la:-) i sempre s’ha de mirar què està fent Front Line Defenders o estar atentes a què està treballant la comunitat del metadecidim.

Hi ha moltíssimes més referències, que em deixo, que no conec, que s’estan coent…

Software lliure per una societat lliure i igualitària.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.